Salata od jaja je odličan dodatak za blagdane ili za one koji žele francusku salatu zamijeniti malo drugačijom salatom od jaja. Donosimo vam 2 recepta za ukusne salate koje mogu služiti kao prilog ili biti dio ukusnog sendviča.
Salata od jaja i majoneze
Ova salata od jaja je jedna od najjednostavnijih salata koja sadrži kombinaciju jaja, majoneze i peršina. Luk i senf dodatno poboljšavaju okus ove salate. Osim što se jede kao salata, možete ju poslužiti kao dio sendviča.
Sastojci:
- 8 jaja
- 2 žlice senfa
- 2 žlice majoneze
- 1 žličica mljevene paprike
- 1 žličica peršina
- ½ luka (ili mladi luk)
- sol i papar
Priprema:
Skuhajte jaja i ostavite ih u vrućoj vodi oko 10 minuta. Nakon toga ih izvadite, ohladite i ogulite. Narežite jaja na manje komadiće. U posudi pomiješajte jaja, majonezu, mljevenu papriku, senf, peršin, sol, papar i sitno nasjeckan luk. Promiješajte, ohladite i poslužite.
Salata od jaja i slanine
Ako želite ukusnu salatu punu finih okusa, probajte ovu salatu od jaja i slanine.
Sastojci:
- 200 g slanine
- ½ šalice majoneze
- 10 jaja
- ½ glavice luka (ili mladi luk)
- 2 kisela krastavca
- 1 žličica senfa
- sol i papar
- 1/2 žličice mljevene paprike
Priprema:
U tavi prepržite nasjeckanu slaninu i izvadite ju na papirnati ručnik kako bi ju ocijedili. Jaja skuhajte i usitnite. U posudi pomiješajte majonezu, slaninu, luk, kisele krastavce, senf, papar, sol i mljevenu papriku. Dodajte jaja i sve dobro promiješajte. Ohladite u hladnjaku i poslužite.