Salata od jaja na dva načina

 

Salata od jaja je odličan dodatak za blagdane ili za one koji žele francusku salatu zamijeniti malo drugačijom salatom od jaja. Donosimo vam 2 recepta za ukusne salate koje mogu služiti kao prilog ili biti dio ukusnog sendviča.

 

Salata od jaja i majoneze

Ova salata od jaja je jedna od najjednostavnijih salata koja sadrži kombinaciju jaja, majoneze i peršina. Luk i senf dodatno poboljšavaju okus ove salate. Osim što se jede kao salata, možete ju poslužiti kao dio sendviča.

Sastojci:

  • 8 jaja
  • 2 žlice senfa
  • 2 žlice majoneze
  • 1 žličica mljevene paprike
  • 1 žličica peršina
  • ½ luka (ili mladi luk)
  • sol i papar

Priprema:

Skuhajte jaja i ostavite ih u vrućoj vodi oko 10 minuta. Nakon toga ih izvadite, ohladite i ogulite. Narežite jaja na manje komadiće. U posudi pomiješajte jaja, majonezu, mljevenu papriku, senf, peršin, sol, papar i sitno nasjeckan luk. Promiješajte, ohladite i poslužite.

 

Salata od jaja i slanine

Ako želite ukusnu salatu punu finih okusa, probajte ovu salatu od jaja i slanine.

Sastojci:

  • 200 g slanine
  • ½ šalice majoneze
  • 10 jaja
  • ½ glavice luka (ili mladi luk)
  • 2 kisela krastavca
  • 1 žličica senfa
  • sol i papar
  • 1/2 žličice mljevene paprike

Priprema:

U tavi prepržite nasjeckanu slaninu i izvadite ju na papirnati ručnik kako bi ju ocijedili. Jaja skuhajte i usitnite. U posudi pomiješajte majonezu, slaninu, luk, kisele krastavce, senf, papar, sol i mljevenu papriku. Dodajte jaja i sve dobro promiješajte. Ohladite u hladnjaku i poslužite.