Zobene pahuljice: idealna namirnica za mršavljenje

 

S obzirom da je doručak najvažniji obrok u danu, važno je da bude zdrav i hranjiv osobito ako pokušavate smršaviti. Ako već 2 sata nakon doručka ponovno osjećate glad, možda griješite u odabiru jutarnjih namirnica. Tada je vrijeme za pametnije biranje najvažnijeg obroka u danu.

Jedna od najboljih jutarnjih namirnica su upravo zobene pahuljice. Zobene pahuljice sadrže vitamin A, vitamin B1 (tiamin), vitamin B2 (riboflavin), vitamin B3 (niacin) i vitamin B6. Opskrbljuju tijelo energijom zbog visokog sadržaja vitamina B-kompleksa. Zobene pahuljice su izvrstan izvor dijetalnih vlakana. Sadrže 55% topivih i 45% netopivih vlakana. Topiva vlakna u zobi, poznata kao beta-glukan, su odgovorna za njihovu dobru prehrambenu vrijednost.

Bogate su proteinima i spomenutim vlaknima, zbog kojih ćete duže vrijeme ostati siti. Zobene pahuljice su odlična hrana ako želite izbjeći neželjenu potrebu za nezdravom hranom. 100 g zobenih pahuljica sadrži 66 g ugljikohidrata (od kojih je više od 10 g dijetalnih vlakana), 14 g proteina i 7 g masti. Vlakna iz zobenih pahuljica povećavaju osjećaj punoće u želucu, a beta-glukan pomaže u smanjenju apetita.

Zobene pahuljice mogu se pripremiti na više načina i dodati u mnoga jela i slastice.

Od njih možete napraviti: