Zlatna maska od kurkume protiv akni

 

Kurkuma je snažan antioksidans koji ima antiupalna i antikancerogena svojstva. Njezin aktivni sastojak kurkumin ima više od 150 ljekovitih svojstva. Kurkuma se koristi za jačanje organizma, smanjenje probavnih problema, čišćenje jetre, pomaže kod artritisa i reume, te štiti od mnogih vrsta raka. Također snižava razinu šećera u krvi i kolesterol, uklanja toksine, stimulira metabolizam i jača imunitet.

Jednom riječju, kurkuma je kraljica začina! No, malo je poznato da je kurkuma vrlo dobra za zdravlje kože. Kurkuma se u Indiji već tisućama godinama koristi u svrhu ljepote. Mlade djevojke prije vjenčanja premazuju svoju kožu sa pastom od kurkume kako bi im bila lijepa i sjajna. Kurkuma ima antibakterijska i protuupalna svojstva, pa pomaže kod raznih kožnih oboljenja, smiruju akne, smanjuje hiperpigmentaciju, daje koži sjaj te ju čini zdravom, mekom i elastičnom.

Zlatna maska od kurkume pomaže u ublažavanju i uklanjanju upala i ožiljaka od akni te smanjuje lučenje masnoća žlijezda lojnica.

 

Zlatna maska od kurkume:

 • 1 žličica kurkume
 • 1 žličica mlijeka
 • 1 žličica meda

Pomiješajte sve sastojke da dobijete zlatnu pastu. Lice operite toplom vodom i obrišite ga. Nanesite masku na lice i držite ju 10 minuta ili dok se ne osuši. Isperite hladnom vodom.

 • Robi

  Da li ostaje žuta boja od kurkume na licu?

  • kiwi

   Na svjetlijoj koži će ostati žuta boja više nego na tamnijoj, no ona se može maknuti nakon nekoliko umivanja. Ako niti tada ne ode, može se ukloniti tako da se vatica umoči u mlijeko i time očisti lice. Ako imate svjetlu boju kože, preporučujemo da masku nanesete na lice u vrlo tankom sloju.