Zlatna maska od kurkume protiv akni

 

Kurkuma je snažan antioksidans koji ima antiupalna i antikancerogena svojstva. Njezin aktivni sastojak kurkumin ima više od 150 ljekovitih svojstva. Kurkuma se koristi za jačanje organizma, smanjenje probavnih problema, čišćenje jetre, pomaže kod artritisa i reume, te štiti od mnogih vrsta raka. Također snižava razinu šećera u krvi i kolesterol, uklanja toksine, stimulira metabolizam i jača imunitet.

Jednom riječju, kurkuma je kraljica začina! No, malo je poznato da je kurkuma vrlo dobra za zdravlje kože. Kurkuma se u Indiji već tisućama godinama koristi u svrhu ljepote. Mlade djevojke prije vjenčanja premazuju svoju kožu sa pastom od kurkume kako bi im bila lijepa i sjajna. Kurkuma ima antibakterijska i protuupalna svojstva, pa pomaže kod raznih kožnih oboljenja, smiruju akne, smanjuje hiperpigmentaciju, daje koži sjaj te ju čini zdravom, mekom i elastičnom.

Zlatna maska od kurkume pomaže u ublažavanju i uklanjanju upala i ožiljaka od akni te smanjuje lučenje masnoća žlijezda lojnica.

 

Zlatna maska od kurkume:

  • 1 žličica kurkume
  • 1 žličica mlijeka
  • 1 žličica meda

Pomiješajte sve sastojke da dobijete zlatnu pastu. Lice operite toplom vodom i obrišite ga. Nanesite masku na lice i držite ju 10 minuta ili dok se ne osuši. Isperite hladnom vodom.