Trik za mršavljenje: zamrznuta zobena kaša

 

Mršavljenje je samo po sebi vrlo teško za mnoge ljude. Različita brza hrana i slastice nam mogu otežati put ka zdravoj i vitkoj liniji. Nedostatak vremena je još jedna stvar koja nam stvara probleme u mršavljenju. Kuhanje i pripremanje obroka može nam oduzimati puno vremena, pa je vrlo važno dobro se organizirati u kuhinji.

Zobena kaša je vrlo često uvrštena u dijetni jelovnik te jelovnik sportaša i svih onih koji se zdravo hrane. Bogata je hranjivim tvarima i opskrbljuje tijelo energijom. Najbolje ju je jesti za doručak kako bi dobili dovoljno energije za obavljanje svakodnevnih aktivnosti. Zobena kaša je odličan izvor kalcija i dijtetalnih vlakana. Vrlo je učinkovita u snižavanju kolesterola te reguliranju razine šećera u krvi.

 

Zamrznuta zobena kaša

Ako ste ljubitelj zobene kaše i često ju pripremate za doručak, onda će vam ovaj trik uštedjeti puno vremena! Napravite veću količinu zobene kaše, napunite njome kalup za muffine i stavite u zamrzivač. Kada se zamrznu, izvadite male „kolačiće“ zobene kaše i premjestite ih u plastične vrećice za zamrzavanje. Ujutro kada poželite zobenu kašu, jednostavno izvadite 2-3 „zobena kolačića“ i zagrijte u mikrovalnoj ili na laganoj vatri pa dodajte svoje omiljene dodatke. I zobena kaša je gotova u trenu!

 

Ideje za jutarnju zobenu kašu pronađeite u nekim od ovih recepata:

Slika: popsugar.com