Toplo hladna salata sa puretinom

 

Za vruće ljetne dane kuhar Damir predlaže ukusno, lagano i vrlo jednostavno jelo – toplo hladna salata sa puretinom.

Sastojci (za 4 osobe):

  • 800 g purećeg filea
  • 1 veća tikvica
  • 1 crvena paprika
  • 1 zelena paprika
  • 200 g šampinjona
  • 300 g sezonskih lisnatih salata
  • 100 ml aceta balsamica
  • 100 ml maslinovog ulja
  • sol i papar
  • 50 g grana padano sira

Priprema:

Puretinu i povrće narežite na trakice, a šampinjone na pola (ako su veći na 4 dijela). Na zagrijanu tavu stavite malo maslinovog ulja i pecite puretinu. Nakon nekoliko minuta dodajte narezano povrće i šampinjone, pa pecite još 5- 10 minuta. Posolite i popaprite po želji. Maknite sa vatre i servirajte na podlogu od lisnatih sezonskih salata koje ste začinili acetom balsamicom i maslinovim uljem. Na vrh naribajte grana padano sir.

SAVJET: Umjesto puretine možete koristiti piletinu, biftek, ramstek ili neko drugo meso.

Damir Bogunović

damir-bogunovicDamir Bogunović (28) je profesionalni kuhar u vrhunskom restoranu Kaptolska klet pod vodstvom slavnog kuhara Tomislava Špičeka. Svoju profesionalnu karijeru je započeo sa 18 godina i od tada je radio u mnogim hrvatskim restoranima od kojih su neki Restoran Špiček, Steakhouse Nook, hotel Fortuna (Hvar), Konoba Lambik (Milna) i sada Kaptolska klet.

.