Snizite krvni tlak pomoću soka od cikle

 

Sok od cikle je bogat hranjivim tvarima te ima mnoge zdravstvene prednosti. Dobar je za stvaranje crvenih krvnih stanica te jača tijelo. Bogat je željezom, što znači da može pomoći u sprječavanju slabokrvnosti (anemije) i niske razine hemoglobina. Također pomaže tijelu u apsorpciji željeza, što omogućuje dobru cirkulaciju krvi.

Cikla utječe na probavu i metabolizam. Pomaže tijelu da probavi hranu, osobito onu masnu. Osim toga, sadrži vlakna, što dodatno olakšava probavu. Antioksidansi i fenolni spojevi se u velikim količinama nalaze u cikli. Oni pomažu u uklanjanju slobodnih radikala iz tijela što sprječava prerano starenje. Sok od cikle je vrlo učinkovit kod detoksifikacije jetre. To je prije svega zbog metionina i glicin betaina koje cikla sadrži.

Oni koji imaju problema sa visokim krvnim tlakom, a žele si pomoći na prirodan način, imaju na raspolaganju i ovu zdravu namirnicu. Cikla može pomoći u sprječavanju bolesti srca, srčanih udara i drugih kardiovaskularnih bolesti. Istraživanja su pokazala da nitrati iz cikle pomažu u snižavanju krvnog tlaka te na taj način zaustavljaju hipertenziju, odnosno visoki krvni tlak.

 

Sok od cikle:

  • 2 cikle
  • 3 mrkve
  • 1 jabuka
  • sok od 1 naranče

Sve sastojke ubacite u blender i odmah popijte.