Sat za planet Zemlju: priključite se i ugasite svjetla

 

Sat za planet Zemlju je globalni projekt koji organizira WWF (World Wide Fund for Nature), a održava se svake godine u ožujku. Glavni cilj ovog projekta nije štednja energije već podizanje svijesti o klimatskim promjenama, prekomjernoj potrošnji zemljinih resursa, energetskoj učinkovitosti i ekološkim problemima. Projekt Sat za planet Zemlju su prvi puta pokrenuli su WWF i The Sydney Morning Herald 2007. godine u Australiji. Tada je više od 2 milijuna stanovnika Sydneyja sudjelovalo u projektu gašenjem svjetala.

Ova hvale vrijedna akcija svake godine privlači sve više i više gradova koji gase rasvjetu u svojim centrima i poznatim građevinama.

Hrvatska se Satu za planet Zemlju priključila 2009.godine i od tada u ovom projektu sudjeluju mnogi gradovi, tvrtke, organizacije, grupacije i građani. Ove godine, Sat za planet Zemlju se održava 19.03.2016. od 20:30-21:30 h. Mnogi hrvatski gradovi će podržati ovaj projekt, a neki od njih su Zagreb, Samobor, Novigrad, Čazma, Metković, Dubrovnik, Opatija, Gospić, Rijeka, Varaždin i mnogi drugi.

Pozivamo vas da i vi sudjelujete u projektu Sat za planet Zemlju, ugasite svijetla i tako se priključite milijunima ljudi koji svake godine daju podršku ovoj globalno važnoj akciji!