Riješite se suhe kože lica uz pomoć mlijeka

 

Mlijeko i mliječni proizvodi su najpoznatije sirovine koje se od davnina koriste za njegu kože jer su dostupne, jeftine i veoma efikasne. Preparati od mlijeka i jogurta se vrlo jednostavno pripremaju i odlično se kombiniraju sa ljekovitim i začinskim biljkama, te voćem ili povrćem. Zbog toga se od njih mogu napraviti različite maske. Poznato je da se Kleopatra svakodnevno kupala u mješavini meda i mlijeka kako bi sačuvala mladolik izgled i elastičnost kože.

Suha koža lica dobiva intenzivnu njegu upravo uz pomoć mliječnih proizvoda. Mlijeko odlično hrani suhu kožu, te usporava njezino starenje. Punomasno mlijeko ima veću prednost kada su u pitanju tretmani ljepote jer sadrži više masnoća za hidratizaciju kože. Osim mlijeka, u njezi kože vrlo dobrim se pokazao i jogurt koji pomaže i u njezi kože sklone aknama.

 

Maska za suhu kožu lica

Sastojci:

  • 1 čajna žlica jogurta
  • 1 čajna žlica mlijeka (najbolje punomasnog)
  • 1 čajna žlica maslinovog ulja
  • nekoliko kapi čaja od kamilice
  • nekoliko kapi eteričnog ulja lavande (po želji)

Priprema:

Pomiješajte 1 čajnu žlicu jogurta, 1 čajnu žlicu maslinovog ulja, nekoliko kapi eteričnog ulja lavande i nekoliko kapi čaja od kamilice. Nanesite na prethodno očišćeno lice, blago umasirajte i ostavite da djeluje 30 minuta. Isperite mlakom vodom i primjenjujte ovu masku dva puta tjedno.

Ova maska je odlična za njegu suhe kože koja je sklona pucanju, perutanju i dehidraciji. Odlično ublažava i crvenilo u slučaju osjetljive kože.