Prosena kaša za bolju probavu

 

Proso je žitarica koja je bogata mnogim hranjivim tvarima, vitaminima B skupine, vlaknima i mineralima od kojih su neki željezo, magnezij, fosfor i kalij. Sadrži 15% bjelančevina i ima blagotvorni učinak na probavu, te regulira crijevnu floru. Također štiti srce, smanjuje kolesterol i čisti organizam.

Od prosa se može napraviti prilog uz glavno jelo, varivo i prosena kaša. Prosena kaša je odličan izbor za doručak, a uz dodatak voća i začina će biti još ukusnija.

 

Sastojci za 1 osobu:

  • 250 ml vode
  • 1 jabuka
  • 3 žlice prosa
  • malo soli
  • smeđi šećer
  • cimet
  • mlijeko (po potrebi)

 

Priprema:

1. U vodu stavite jabuku narezanu na kockice i pustite da zavri

2. Dodajte proso, sol i šećer, pa kuhajte oko 10 minuta

3. Ako je potrebno, na kraju dodajte malo mlijeka

4. Umiješajte cimet i po želji dodajte bademe i voće