Prirodni deterdžent za rublje od samo 3 sastojka

 

Perilicu rublja koristimo najmanje jednom tjedno i upotrebljavamo različite deterdžente i omekšivače. Oni sadrže mnogo sastojaka za koje nismo nikada čuli niti znamo za što služe. Upravo ti sastojci ostaju u odjeći i dodiruju naše tijelo tokom nošenja. Mnogi ljudi od takvih štetnih sastojaka dobiju osipe i alergije i na taj način narušavaju zdravlje. Zbog svih otrovnih tvari koje kupovni deterdženti sadrže, postoje i alternative za pranje rublja. Prirodni deterdžent za rublje je odličan način za ekološko pranje osobito za osobe koje su sklone alergijama i osipu.

Prirodni deterdžent za rublje možete napraviti od samo 3 sastojka, a detalje saznajte u nastavku.

 

Potrebni sastojci:

  • 1-2 organska sapuna
  • 3 šalice sode za pranje
  • 20 kapi eteričnog ulja po želji

Ukoliko nemate sode za pranje, možete koristiti običnu sodu bikarbonu. Kemijski sastavi obje sode su slični – soda za pranje je natrijev karbonat, a soda bikarbona je natrijev bikarbonat.

Prirodni organski sapun naribajte u zdjelu i dodajte sodu za pranje. Promiješajte i dodajte eterično ulje. Ponovo dobro izmiješajte i spremite u staklenu posudu.

Prirodni deterdžent za rublje ima mnogo prednosti pred kupovnim. Njegova izrada je brza, jednostavna i jeftina. Dodavanjem eteričnog ulja ovaj deterdžent dobiva miris kakav želite. Pogodan je i za osobe s alergijama, jer postoji vrlo mala mogućnost od razvoja alergije. I što je najvažnije ne zagađuje okoliš!