Pileći zabatak s umakom od avokada

 

Kuhar Kaptolske kleti, Damir Bogunović, vam ovoga puta donosi jedno vrlo jednostavno i ukusno jelo koje će vas osvojiti svojom jednostavnošću i bogatim okusom – pileći zabatak s umakom od avokada i iceberg salatom. Vrijeme pripreme ovoga jela 20-30 minuta, pa ga možete pripremiti i kada ste u stisci s vremenom.

 

Sastojci:

  • 250g pilećih zabatka
  • sol i papar
  • majčina dušica
  • slatka crvena paprika
  • sjemenke sezama
  • 1 avokado
  • 1 mali luk
  • 1 režanj češnjaka
  • 100 g cherry rajčica
  • 1 limeta
  • 30 g kiselog vrhnja
  • 200 g iceberg salate

 

Priprema:

Zabatak otkostimo i začinimo sa soli i paprom, majčinom dušicom, crvenom paprikom i sezamom.  Zagrijemo tavu i stavimo peći meso na stranu s kožom. Za to vrijeme u blender stavimo meso od avokada, luk, češnjak, sok od limete, prstohvat soli, cherry rajčice, kiselo vrhnje i papar pa dobro izradimo. Nakon otprilike 4 minute okrenemo meso i pečemo još 4-5 minuta. Poslužimo meso sa umakom od avokada i iceberg salatom sa češnjakom.

Dobar tek!

Damir Bogunović

damir-bogunovicDamir Bogunović (28) je profesionalni kuhar u vrhunskom restoranu Kaptolska klet pod vodstvom slavnog kuhara Tomislava Špičeka. Svoju profesionalnu karijeru je započeo sa 18 godina i od tada je radio u mnogim hrvatskim restoranima od kojih su neki Restoran Špiček, Steakhouse Nook, Konoba Lambik (Milna) i sada Kaptolska klet.

 

.