Mrkva, đumbir i grejp: najbolja kombinacija za zdravlje

 

Mrkva, đumbir i grejp su odlična kombinacija koja ima mnoge zdravstvene prednosti. Svaka namirnica je sama po sebi zdrava, a njihovo spajanje daje pregršt vitamina, minerala i ljekovitih svojstava.

 

Zašto se preporučuje ova kombinacija?

Mrkva sadrži velike količine beta-karotena i drugih spojeva korisnih za zdravlje kao što su vitamin A, minerali i antioksidansi. Posebno je zdravstveno korisna za organe kao što su oči, koža, probavni sustav i zubi. Često se koristi u terapiji u obliku soka za tretiranje određenih bolesti. Mrkva štiti oči, pomaže u zaštiti srca i krvožilnog sustava, čisti tijelo i usporava proces starenja.

Đumbir ima protuupalna, antiseptička, antibakterijska i antivirusna svojstva. Dobar je izvor vitamina A, C, E, vitamina B kompleksa, magnezija, fosfora, kalija, silicija, natrija, željeza, cinka, kalcija i beta-karotena. Đumbir ublažava želučane probleme, jača imunitet, sprječava prehladu, smanjuje menstrualne bolove, štiti srce i krvne žile, ublažava glavobolju, kontrolira razinu šećera u krvi i pomaže u mršavljenju.

Grejp je citrusno voće koje obiluje vitaminima A, C, B1, B2, B5 i B6. Sadrži i manje količine kalcija, magnezija, fosfora i bakra. Ima vrlo važnu ulogu u jačanju imuniteta zbog velike količine vitamina C. Grejp također štiti srce, ubrzava metabolizam, liječi prehlade, pomaže kod dijabetesa tipa 2 i pomaže u mršavljenju.

Kombinacija grejpa i đumbira odlična je za čišćenje jetre i uklanjanje toksina iz tijela.

 

Sok od mrkve, đumbira i grejpa

Sok od mrkve, đumbira i grejpa će vaše tijelo opskrbiti vitaminima i mineralima, te učiniti samo najbolje vašem zdravlju. Uz to, ovaj sok ubrzava metabolizam i osigurava učinkovitije topljenje viška masnoće u tijelu.

Sastojci:

  • 1 grejp
  • 4 mrkve
  • komadić korijena đumbira
  • čaša vode

Priprema:

Sve sastojke stavite u blender i miksajte dok ne dobijete hranjiv i zdrav sok. Za što veće dobrobiti ovog soka, pijte ga najmanje jednom tjedno.