Krem juha od graška sa koprom

 

Sastojci :

  • 1 luk
  • 2 režnja češnjaka
  • 700 g mladog graška
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • 100 g milerama
  • sol i papar
  • 1 žlica svježeg kopra
  • maslinovo ulje
  • 1 žličica gustina (po potrebi)

Priprema:

Na maslinovom ulju popržite luk. Kada požuti, dodajte 2 režnja češnjaka i mladi grašak, pa pržite još 5-10 minuta. Nakon toga podlijte sa 2 l vode i kuhajte oko 45 minuta. Nakon 45 minuta provjerite je li grašak kuhan pa sve izmiksajte štapnim mikserom. Procijedite juhu kroz žičano cjedilo. Pomiješajte vrhnje za kuhanje i mileram, pa dodajte u procijeđenu juhu. Začinite solju i paprom, pa dodajte sitno nasjeckani kopar.

SAVJET: Ako vam je juha od graška rijetka, dodajte joj žličicu gustina.

Damir Bogunović

damir-bogunovicDamir Bogunović (28) je profesionalni kuhar u vrhunskom restoranu Kaptolska klet pod vodstvom slavnog kuhara Tomislava Špičeka. Svoju profesionalnu karijeru je započeo sa 18 godina i od tada je radio u mnogim hrvatskim restoranima od kojih su neki Restoran Špiček, Steakhouse Nook, hotel Fortuna (Hvar), Konoba Lambik (Milna) i sada Kaptolska klet.

 

.