Hranjivi maslac za tijelo od samo 3 sastojka

 

Kožu je potrebno njegovati i hidratizirati zimi kako bi spremno dočekala vruće dane i ljeto. Mnogo toga možemo učiniti za svoju kožu upravo kod kuće i to sa prirodnim sastojcima.

Maslac za tijelo možete napraviti sami kod kuće i na taj ćete način znati što nanosite na kožu. Potrebno vam je svega nekoliko sastojaka i staklenka u koju ćete ga pohraniti. Glavni sastojak ovog maslaca je kokosovo ulje koje je sigurno rješenje za sprječavanje suhoće i ljuštenja kože. Kokosovo ulje također pomaže u liječenju raznih kožnih problema uključujući psorijazu, dermatitis i ekcem.

Donosimo vam hranjivi maslac za tijelo koji osigurava hidrataciju i intenzivnu njegu izrazito suhoj koži koja je vrlo uobičajena u hladnim zimskim danima.

 

Sastojci:

  • 1 šalica kokosovog ulja
  • 10 kapi eteričnog ulja naranče ili limuna
  • naribana korica naranče i limuna

 

Napomena:

Pri odabiru voća, preporučuje se koristiti organsko voće. U suprotnom ga je potrebno dobro oprati sodom bikarbonom.

 

Priprema:

Kokosovo ulje stavite u zdjelicu i zagrijte na laganoj vatri oko 30 sekundi, tek toliko da malo omekša. Maknite sa vatre i dodajte naribanu koricu naranče i limuna, te eterično ulje. Dobro promiješajte, pa premjestite u staklenku. Staklenku držite na hladnijem mjestu kako bi maslac uvijek bio u krutom stanju.