Domaća juha od rajčice

 

Sastojci:

  • 1 kg svježih rajčica
  • 6 češnja češnjaka
  • 2 luka
  • ¼ šalice maslinovog ulja
  • sol i papar
  • 3 šalice povrtnog temeljca
  • 2 žlice pasirane rajčice
  • 2 lista lovora
  • bosiljak

 

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 230° C

2. Rajčice i luk prepolovite i poslažite ih na pleh te dodajte češnjak

3. Prelijte sa maslinovim uljem, dodajte sol i papar i pecite oko 30-35 min

4. Pečeno povrće prebacite u zdjelu zajedno sa svim sokovima koje je ispustilo

5. Dodajte povrtni temeljac, pasiranu rajčicu i lovor

6. Pustite da proključa, pa smanjite i kuhajte 20 min

7. Maknite lovor i izradite štapnim mikserom (ili u blenderu)

8. Začinite solju i paprom te ukrasite bosiljkom ili peršinom